BANGkok Butter
Vandaag delen we een recept dat simpel, maar buitengewoon smaakvol is: zelfgemaakte zeezoutboter met onze unieke BANGkok Sea Salt.
Deze boter combineert de rijke romigheid van verse roomboter met de pittige, exotische smaken van Sriracha en zeezout, voor een heerlijke toevoeging aan elk gerecht. Of je het nu smeert op vers gebakken brood, gebruikt om groenten mee te sauteren, of een steak op smaak brengt, deze boter zal zeker indruk maken.
Laten we aan de slag gaan en je keuken transformeren met een beetje hulp van Nick’s Rubs & Spices!
Ingrediënten & Benodigdheden
Benodigheden
250 gram ongezouten boter
Spatel
Knoflookpers
Ingrediënten
250 gram ongezouten boter
3-4 theelepels BANGkok Sea Salt
2-3 Teentjes knoflook
Scheutje Citroensap
1 Eetlepel Tijm
1 Eetlepel Roze Marijn
Instructies
Bereidingswijze
1. Laat de gootsteen vol lopen met heet water.
2. Doe de roomboter in een metalen kom en zet deze op het hete water.
3. Gebruik een spatel om de roomboter volledig te laten smelten.
4. Pers ondertussen de knoflook en hak de tijm en rozemarijn fijn.
5. Als de boter gesmolten is, voeg je de knoflook, het citroensap, de tijm, de rozemarijn en als laatste het zeezout toe.
6. Meng alles goed door elkaar met behulp van de spatel.
7. Giet het mengsel in een afsluitbaar bakje, of dek af met folie.
8. Plaats de boter in de koelkast en laat het minimaal 2-3 uur koelen.
9. Meng tussen het koelen door de boter zodat de kruiden niet naar de bodem zakken en gelijkmatig verdeeld worden over de boter.
10. Haal de boter 30 minuten voor gebruik uit de koelkast zodat de boter gemakkelijk smeert.
11. Je gasten zullen versteld staan van deze unieke smaakvolle zeezout boter! Eetsmakelijk.
adresgegevens
Dokstraat 269
6541 EZ Nijmegen
telefoonnummer
+316-15415982
info@nicksrubsandspices.nl
Openingstijden
maandag – vrijdag
08:00 – 17:00