Bestellingen boven de €50,- gratis verzending in nederland en België

Nu END OF SUMMER SALE BEGONNEN! CODE: ENDOFSUMMER VOOR 50% KORTING!

Kansas By Night Ribfingers

Heerlijk op een borrelplank of tijdens de lunch op een broodje. Deze Kansas By Night Ribfingers MOET je proeven!

Benodigdheden
voor 6 personen

Finger

food

1 kg Iberico Ribsfinger
3 eetlepels Kansas By Night
1 eetlepels mosterd (olijfolie of Hot Sauce kan ook)
Appelhout (voor roken)
Barbecuesaus
20 gram ongezouten roomboter
Aluminiumfolie
Rode peper (optioneel)

 

Lunch

1 kg Iberico Ribsfinger
3 eetlepels Kansas By Night
1 eetlepels mosterd (olijfolie of Hot Sauce kan ook)
Appelhout (voor roken)
Barbecuesaus
20 gram ongezouten roomboter
Aluminiumfolie
Rode peper (optioneel)
6 pistoletjes

Coleslaw

200 gram witte kool
200gram rode kool
200 gram geraspte wortel
1 rode paprika
1 kleine rode ui
2 el mayonaise
1/2 el mosterd 
2 eetlepels appelciderazijn
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel suiker
1 eetlepel Kansas By Night

Instructies

1. Get prepared

Dep de Iberico Ribsfinger droog met keukenpapier en voeg de ribsfingers met de mosterd in een kom. Wrijf dit goed in. Leg de ribsfingers in een ovenschaal en bestrooi met 3 el Kansas By Night. Laat het vlees minimaal 30 minuten (of liever een paar uur) marineren in de koelkast om de smaken te laten intrekken. De zuren in mosterd zorgen ervoor dat het vlees extra mals wordt. Wil je geen mosterd gebruiken? Vervang het dan door plantaardige olie of een Hot Sauce.

2. Fire It Up

Maak de barbecue klaar voor indirect grillen met een temperatuur van ongeveer 110-120°C. Laat de barbecue op temperatuur komen en zorg voor een zo constante temperatuur als mogelijk. Voeg een paar stukjes appelhout toe aan de kolen voor de rooksmaak. Zodra je een mooie witte rook ziet weet je dat de barbecue klaar is om te gebruiken.

3. Start Grillin’

Plaats de Iberico Ribsfingers op het rooster aan de indirecte kant van de barbecue (niet direct boven de kolen). Sluit het deksel van de barbecue en rook het vlees gedurende voor 2 uur. Controleer af en toe de temperatuur en voeg indien nodig extra rookhout toe. 

4. Get Sticky

Na 2 uur haal je de ribsfingers van de barbecue en plaats je ze in een schaal geschikt voor op de barbecue (aluminium of een ovenschaal). Doe er een paar blokjes boter bij en voeg de barbecuesaus toe. Meng door elkaar en dek af met aluminiumfolie. Plaats terug op de barbecue en laat voor nog 30 minuten suderen tot de interne temperatuur rond de 85-90°C ligt en het vlees mooi mals is.

5. On The Side

Mix de kool, wortels, paprika en rode ui in een kom. Meng de mayonaise, mosterd, appelciderazijn, citroensap, suiker en Kansas By Night tot zich een smeuïge saus  vormt. Voeg dit toe aan de groente en meng goed door elkaar.

6. Time To Plate

Ga je voor Fingerfood? Plaats de Ribfingers op een mooi bord en druip de overige saus in de schaal erover heen. Voeg er eventueel nog kleine ringetjes van een rode peper er over heen ter garnering 

Ga je voor een Lunch? Beleg dan het broodje met wat coleslaw. Doe daar vervolgens een paar stukken Ribfingers op en garneer eventueel met wat ringetjes rode peper.

 

adresgegevens

Dokstraat 269
6541EZ Nijmegen

telefoonnummer

+316-15415982

e-mail

info@nicksrubsandspices.nl

Openingstijden

maandag – vrijdag
17:00- 22:00